Motorkerékpár-javítás munkadíjak:

 

FONTOS!!! Motorkerékpárok átvételére csak egy előzetes állapotfelmérést követően van lehetőség, az esetleges félreértések elkerülése érdekében!

Az állapotfelmérés díja 8 000 Ft.

Motorkerékpár-szervizünkben gyári, illetve gyári minőséggel megegyező alkatrészeket építünk be.

Az elvégzett munkáinkra garanciát vállalunk.

(Garanciális hibának NEM tekinthető az utángyártott gumi, illetve elektromos alkatrészek idő előtti meghibásodásából adódó probléma!)

A hibák feltárását követően adunk egy árajánlatot az adott javítás elvégzésére, amely a végső ártól eltérhet, ugyanis:

-Nagyon sok esetben felmerülnek olyan problémák a javítás időtartama alatt, amelyek megnehezítik a munkát, illetve extra alkatrészt igényelnek.

-Az előre megbeszélt hibák elhárítása közben az Ügyfél még néhány további kéréssel fordul hozzánk, amely következtében az anyagköltség és a munkadíj is emelkedik.

Nyilvántartó programunk segítségével a nálunk elvégzett javítások monitorozhatók. A legtöbb javítás fix áras, viszont az előre nem látható hibák elhárításáért, az adott munkafolyamat elvégzéséhez szükséges alkatrészek, idomok lebontásáért óradíjat számítunk fel (14 000 Ft / óra).

Ultrahangos tisztítás karburátor esetén:

1 db – 12 000 Ft

2db – 18 000 Ft

4db – 30 000 Ft

Abban az esetben, ha az ügyfél hozza az alkatrészt, 20%-kal drágábban tudjuk elvégezni az adott munkafolyamatot, illetve az esetleges garanciális problémák intézésében sem tudunk segíteni!

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák.

Állapotfelmérés

  • Fékrendszer vizsgálata
  • Futómű átnézése
  • Gumiabroncsok állapota
  • Szekunder áttétel állapota
  • Folyadékszintek ellenőrzése
  • Elektromos rendszer vizsgálata

Munkadíj: 8 000 Ft

Motorolaj csere

A gyártó által javasolt viszkozitással rendelkező, a minőségbiztosítási szabványoknak megfelelő, professzionális kenőanyagok (Motul, Motorex) használata.

 

Munkadíj: 7 000 Ft

Fékfolyadék csere

Motorkerékpároknál felhasználástól függően, maximum kétévente indokolt a fékfolyadékok cseréje higroszkópikus tulajdonságuk miatt. Általunk használt folyadék: Motorex DOT 5.1.

Munkadíj: 9 000 Ft/munkahenger

Láncszett csere

Teljesítménytől, megtett kilométertől és ápolástól függően körülbelül 20 000 kilométerenként javasolt a meghajtólánc cseréje az első- és hátsó lánckerékkel együtt.  Többféle típust használunk: DID, Afam, Regina, RK, JT.

Munkadíj: 16 000 Ft

Teleszkóp szerviz

Elengedhetetlen a kényelmes motorozáshoz a tökéletes állapotban lévő futómű. Érdemes bizonyos kilométerfutásonként, illetve szezononként szétszedni a teleszkópokat, megnézni az állapotukat, olajat cserélni.

Munkadíj: 40 000 Ft

KORMÁNYCSAPÁGY CSERE

A motorkerékpár irányíthatóságát nagy mértékben befolyásolja a kormány csapágyazásának állapota. Fontos, hogy rendszeresen (évente) ellenőriztessük állapotát, feszességét. Szükség esetén pedig mindenképpen javasolt a cseréje.

Munkadíj: 44 000 Ft

Szelephézag beállítás

Minden időszakos karbantartásnál elvégezzük a szelephézag beállítását, mely elengedhetetlen a zavartalan működés fenntartásához. A javítások eltérhetnek a kialakítások, illetve a hengerek számának függvényében.

Munkadíj: 18 000Ft-tól

Karburátor, befecskendező rendszer javítás, szinkronizálás

A kifogásolható üzemanyagnak köszönhetően gyakran lerakódások keletkeznek a karburátorban, injektorban. Szezon elején érdemes a karburátorok ellenőrzése, karbantartása, majd szinkronizálása.

Munkadíj: 16 000 Ft-tól

Robogó motorblokk generál

Minden motorkerékpár életében eljön az a pillanat, amikor utoléri az idő, és az elhasználódott alkatrészeket ki kell cserélni a blokk belsejében a további megbízható működés érdekében.

Ennek a munkafolyamatnak a díja:

Munkadíj: 70 000 Ft-tól

Váltós Kétütemű motorblokk generál

Meghatározott futásteljesítmény után, illetve esetleges meghibásodás, esetleges tömítetlenség okán érdemes a csapágyak, szimeringek, kopóalkatrészek cseréje kétütemű motorblokkunk belsejében.

Ennek a munkafolyamatnak a díja:

Munkadíj: 90 000 Ft-tól

Egyhengeres Négyütemű Motorblokk Generál

Főként versenyre használt motorkerékpároknál bizonyos üzemóránként szükséges elvégezni a motorblokk teljes revízióját a későbbiekben is megbízható működés érdekében.

Ennek a munkafolyamatnak a díja:

Munkadíj: 120 000 Ft-tól

Többhengeres Négyütemű Motorblokk generál

Szélsőséges esetben még az egynél több hengerrel rendelkező motorkerékpároknál is előfordulhat olyan hibajelenség, amelynek elhárításához elkerülhetetlen a motorblokk szétszedése.

Ennek a munkafolyamatnak a díja:

Munkadíj: 170 000 Ft-tól

Műszaki vizsgáztatás

Szervizünkben ellenőrzött,  felkészített motorkerékpárokat igény esetén partnereink segítségével friss műszaki vizsgával tudjuk ellátni.

Ár: 24 000 Ft

Gumiszerelés

Fontos, hogy mindig időben cseréljük az elhasználódott/öreg gumiabroncsunkat, mert életveszélyes lehet. Széles választékkal, rövid határidővel tudunk abroncscseréket vállalni.

Ár: 10 000 Ft-tól

Külső tisztítás

A vállalkozásunknál lehetőség van külső tisztítás, ápolás igénylésére is, melyet Motul, illetve Lotus Clean termékek használatával abszolválunk.

Ár: 14 000 Ft